2024KO EDIZIOA

Gipuzkoako X. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
2024ko apiliraren 9an.

Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Ibieladia
2024ko martxoaren 25tik apirilaren 7ra.

HELBURUA

Bakailaoari daukan balioa eman nahi diogu eta bere kontsumoa bultzatu Euskadiko produktu gastronomiko bereizgarrietako bat bezala, gure inguruan aurki ditzakegun pintxo-barra askoren oinarrian baitago gero eta gehiago.

2024ko INSKRIPZIO EPEA IREKIA!

Promozionatu zure establezimendua Gipuzkoako X. Bakailao Pintxo Txapelketan parte hartuz!

PARTE HARTZAILEAK

Gozatu bakailao pintxo onenaz Gipuzkoako pintxo taberna onenetan.

DONOSTIA - SAN SEBASTIÁN
Aratz Erretegia
Igara Bidea, 15
Argia
Pescaderia, 3
Bar Lobo
Easo Kalea, 13
Bar Lobo
Peña y Goñi Kalea, 6
Cafe Viena
Reyes Catolicos, 5
Eguzki bistro Bar
Secundino Esnaola, 44
Hotel Monte Igueldo
Paseo Del Faro 134
Oquendo
Okendo Kalea, 8
ERRENTERIA
Xera Gastroteka
Plaza Xabier Olaskoaga, s/n
El Palante
Pje. Aitzbitarte, 4
HONDARRIBIA
Gastroteka Danontzat
Denda Kalea, 6
Mika
Arma plaza
Restaurante Rafael
San Pedro Kalea, 10
Tatapas
Calle Mayor
IRUN
Restaurante Bakar
Anzaran Plaza, 13
Irungo Atsegina
C/ San Marcial
Tostadero
P. Mayor
Faisan Ostatua
C Comercial Behobia
Felix Manso Ibarla
Meaka, 9
Gaztelumendi
San Juan Arria plaza, 3
Iñaki
Santiago kalea
Izkira
Juan Vollmer Plaza, 5
Marken
C. Santiago
Colon
P. Colon
Don Jabugo
Plaza Ensanche
LARRAUL
Zirta
nucleo, 6
LASARTE
Herriko etxtea
Kalbario Bidea, 7
Avenida
Hipodromo etrobidea, 2
Iñaki
Iñigo de Loiola, 4B
ORDIZIA
Kiko enea
Gipuzkoa Kalea
PASAJES SAN PEDRO
La Lonja
Esnabide Kalea, 58
PASAI DONIBANE
Ziaboga
Donibane kalea, 91
Arkupe Berri
Donibane kalea, 110
TOLOSA
Botarri
Kalea Oria, 2
TRINTXERPE
Basurtia
Euskadi Hiribidea, 11
Caserio
Euskadi Etorbidea, 23
La Bodeguilla
Euskadi Hiribidea, 1
Ulia
Azkuene Kalea, 32
USURBIL
Artzabal
Puntapax, 8
Bordatxo
Zubiaurrenea kalea, 5
ZARAUTZ
Arguiñano
Mendilauta kalea, 13
ZUMARRAGA
Bidezar
Bidezar kalea 17
Hirukia
Piedad kalea 16
EZKIO
Agirretxea
Barrio Santa Lutzi-Anduaga 50

TXAPELKETAREN OINARRIAK

PARTE HARTZAILEAK

Gipuzkoako pintxo tabernak

INSKRIPZIOAK

Sari hau lortzeko txapelketan sartu ahal izango dute 2024ko otsailaren 1a baino lehen inskribatutako parte hartzaile guztiek.

PINTXOEN PREZIOA

Pintxo bakoitza egiteak gehienez daukan kostua: 2,00 €. Salmentan gehienezko prezioa: 4,00 €

OSAGAIAK

Lehiatzaileak, derrigorrezko osagaiekin batera, berak aukeratutako beste batzuk erabili ahal izango ditu.

INFORMAZIOA

Kartela agerian jarri, bere partaidetza behar bezala identifikatu ahal izan dadin.

INSKRIPZIO-KUOTA

Gipuzkoako ostalaritza-establezimendu guztientzako doan eta doako parte-hartzea.

EPAIMAHAIA

GIPUZKOAKO X. BAKAILAO PINTXO TXAPELKETA saria emango zaio epaimahaiaren iritziz bakailaoa protagonista nagusi duen pintxo onenari.

Antolakuntzak izendatutako 5 pertsonek osatutako epaimahai batek egingo du balorazioa. Epaimahaia osatuko dutenak gastronomia alorrean ospe aitortua duten pertsonak izango dira, eta hauek baloratuko dituzte prestatutako pintxoak. Aurretik puntuazio estandarrak jarrita egongo dira, ondorengo irizpide eta puntuen arabera.

ORIGINALTASUNA ETA TEKNIKA (10 puntu):

Proposamenaren berritasuna, asmamena, originaltasuna.

BALIO GASTRONOMIKOAK ETA NUTRIZIONALAK (60 puntu):

Gustua, gustu-ondokoa, zaporea, kontrastea, ñabardurak, oreka kalorikoa.

PRODUKTUA ETA ESTETIKA (10 puntu):

Produktua, muntaia, koloreak, ikusgarritasuna eta pintxoaren antolaketa.

BIDERAGARRITASUNA (20 puntu):

Pintxoaren bideragarritasuna ostalaritzako zerbitzuen testuinguruan.

SARIAK

Apirilaren 7ra, 16:00etatik aurrera,12 sukaldari finalistak pintxo txapelketa hau irabazten saiatzeko lehiatuko dira.Ekitaldia Pasai Donibaneko Kulturguneko Juanba Berasategi aretoan izango da.

SARRERA DOAKOA DA!

LEHEN SARIA

Txapela, garaikurra eta 500 euro Makro produktuetan.

BIGARREN SARIA

Garaikurra eta produktu sorta

HIRUGARREN SARIA

Garaikurra eta produktu sorta

Beste Sariak

Epaimahaiaren aipamen berezia
Ardo zuriarekin senar onena den pintxoaren saria (DO Rueda saria)
Garagardodun senar onenaren pintxoaren saria (Bidassoa Basque Brewery saria)
Sagardoarekin senar onena den pintxoaren saria (Sagardo berezitua saria)
"Mikel Corcuera" pintxo tradizionalaren saria

DONOSTIAKO ARATZ BAKAILAO-PINTXORIK ONENA 2023

Irungo Bakar txapeldunorde eta Lasarteko Patrizio izan zen, hirugarren.

1ºPremio Campeonato de Gipuzkoa de Pintxos de bacalao

1º | IRABAZLEA

ARATZ
Donostia

1ºPremio Campeonato de Gipuzkoa de Pintxos de bacalao

2º | ZILARRA

BAKAR
Irun

1ºPremio Campeonato de Gipuzkoa de Pintxos de bacalao

3º | BRONTZEA

PATRICIO
Lasarte

Donostiako Aratz jatetxeko Iker Zabaletak egindako “Txangurro faltsua Donostiar erara” izan da Gipuzkoako IX. Bakailao Pintxo Txapelketako irabazlea. Finala Pasaian izan da. Benjamín, Makroko zuzendariaren, Izaskun Gómezen, Pasaiako alkatearen eta Félix Manso epaimahaiko lehendakariaren eskutik jaso du saria.

“Piper berdea, tipula, baratxuria, bakailao izpitua, bakailao-tripak, bexamela, Idiazabal gazta, Nori algak eta gatza” dira Ikerrek zehazten dituen osagaiak.

Bigarren sailkatua Bakar izan da. William Aristizabalek zuzentzen du, eta, “Martintxo” pintxoarekin, saria jaso du Igor Cubillo epaimahaiko kideak eta Andrea Palomares Pasaiako Udaleko kultura-zinegotziak.

Hirugarren saria Yon Pavon del Patricio de Lasarterentzat izan da, “Kokotxita” taldearekin. Rosario Zapiain eta Aitor Azcune epaimahaikideek diploma eta trofeoa eman diete.

Jatorrizko deiturako ardo zuriarekin egindako Maride onenaren saria. Rueda Hondarribiko Tatapas parkerako izan zen. Mikel Corcuera pintxo tradizionalaren saria Errenteriako Xera Gastrotekak jaso zuen. Epaimahaiaren aipamen berezia Lasarteko Herriko Etxerako izan da.

Sukaldariek pintxoak zuzenean prestatu dituzte ikusleen aurrean eta epaimahai berri bat osatu dute Felix Manso sukaldariak, Rest ontziko jabeak. Felix Manso Ibarla, Rosario Zapiain, Rest. Roxario, Igor Cubillo kazetari gastronomikoa, Alberto Santiago, Santymar empresa bacaladera enpresako kudeatzailea eta Aitor Azcune, Alusaldu enpresakoa. Guztiek erabaki dute zein den txapeldun pintxoa.

Pasaiako Udalak eta Oarsoaldea Eskualdeko Garapen Agentziak sustatu dute ekimena, eta Gipuzkoako Foru Aldundiak, JD, babesten du. Rueda, Makro eta Bidassoa Basque Brewery, Bacalao Santymar, Berzosa, RJ, La Barajilla, Bereziartua sagardoak, Café Baque, Pago de Cirsus, Miniature, Zergoxo, Alusaldu, Bodega K5, Cebanc eta Inus enpresen laguntzarekin. Gilda kofradiak eta Pintxoak antolatu dute txapelketa.

Txapelketa honen helburua bakailaoaren kontsumoa bultzatzea da, produktua indartzeko kalitatezko sorkuntzak eginez. Aurten ere, Pintxoen Ibilbideko eta Txapelketako esperientzia arrakastatsua izan da, eta, amaitzeko, 15 sukaldari finalista izan ziren, pintxoak zuzenean epaimahaiaren eta ikusleen aurrean prestatzen.

2023KO AURKEZTUTAKO BAKAILAO PINTXOAK

Bakailao Pintxo Txapelketaren bederatzigarren edizioan parte hartu zutenek prestatutako bakailao pintxo erakutsi nahi dizkizuegu:

INSTITUZIO BABESLEAK

BABESLE PRIBATUAK

KOLABORATZAILEAK

INSKRIPZIOA

Bete hurrengo formularioa zure eta zure establezimenduaren datuekin eta epe laburrean zurekin harremanetan jarriko gara inskripzioa konfirmatzeko.

INFORMAZIOA ETA KONTAKTUA

Informazioa zabaldu edo inskripzioa telefonoz egin nahi baduzu, gurekin harremanetan jar zaitezke ondorengo kontaktu bitartez:

Sonia García Olazabal

Móvil: 606 898 480
sgarcia@baseclick.es

ANTOLAKUNTZA

Gastronomia da gure jardueraren funtsezko ardatzetako bat.

Bacalao.eus elkartetik ekintza gastronomiko desberdinetan parte hartzen dugu. Gure zeregina izan daiteke ekintza bera antolatzetik hasi eta enpresa pribatu edo erakundeen babesaren bitartez finantzazioa bilatzera arte.

Zerbitzu oso bat eskaintzen dugu, ekintzaren antolakuntza osoaren lidergotza beregain hartzetik hasi, komunikazioa eta finantzazio bilaketa barne, eta hirugarrenek antolatutako ekintzetarako alderdi puntualetan kolaboratzeraino.

Bacalao.eus elkartea zuzentzen Sonia Garcia Olazabal, komunikazio, marketing, sare sozial eta publizitatean aditu da pertsona. Haien ondoan web diseinatzaile, programatzaile, kazetari eta argazkilari talde bat.

TOP