LARRAULgo ZIRTA jatetxeko Iker Urangak egindako “MARTIZU” izan da Gipuzkoako XI. Bakailao Pintxo Txapelketaren irabazlea. Pasaian izan da lehiaketaren finala. Pasaiako alkate Teo Alberroren eta Gipuzkoako mugikortasun, turismo eta lurralde antolamenduko diputatu Azahara Dominguezen eskutik jaso du saria.
Pintxoa zurrukutana bat da, bakailao-tripakiekin eta txingar-mallonesaz betetako arrautza-gorringoarekin. "la cocina tradizionalari egiten diogun omenaldia da; horregatik, ia ahaztuta dagoen betiko errezeta bat erabiltzen dugu. Gure tradizioarekin gauza modernoak egin daitezkeela erakutsi nahi dugu eta garai honetara ekarri nahi ditugu", zehaztu digu Ikerrek.
Bigarren sailkatua Donostiako Muxumartin izan da, “Ajoarriero bakailaoa fondant patatarekin eta arrautza frijituarekin” pintxoarekin, 2. saria jaso du.
Hirugarren saria Donostiako Carlos Nuez del Okendok jaso du, “No está revuelto de bacalo” pintxoarekin..
Jatorri Deiturako ardo zuriarekin egindako uztartze onenaren saria. Rueda Lasarteko HERRIKO ETXEArentzat izan zen. “Mikel Corcuera” pintxo tradizionalaren saria Pasai Donibaneko ZIABOGA jatetxeak irabazi zuen.
Marco Real ardo beltzarekin egindako uztartze onenaren saria Irungo BAR MANOLOrentzat izan zen, eta Bereziartua sagardoarekin egindako uztartze onenarena, berriz, Hernaniko GOIZ EGUZKIrentzat.
Sukaldariek zuzenean prestatu zituzten pintxoak publikoaren aurrean, baita epaimahai berri bat ere, Felix Manso sukaldaria, Rest jatetxearen jabea. Felix Manso Ibarla, Cynthia Yaber sukaldari nagusia Rest. Donostiako Arzak, Josema Azpeitia kazetari eta Ondojan-eko sortzailea, Juan Manuel Garmendia Fecogako presidente eta Gastronomiako Euskal Akademiako lehendakariordea eta Alberto Santiago bakailao enpresako gerentea. Guztiek, Txapeldun pintxoa zein den erabaki dute.
Sari-banaketa txapelketa amaitutakoan egin da, eta, hilaren 10ean (osteguna), amaiera-afaria egingo da erakundeetako ordezkariekin, babesleekin eta Rest programako saridunekin. Irungo Felix Manso Ibarla.
Ekimena Pasaiako Udalak eta Oarsoaldea Eskualdeko Garapen Agentziak sustatu dute eta Gipuzkoako Foru Aldundiaren, D.O. Rueda, Makro eta Marco Real upeltegiak eta Bacalo Santymar, Cash Lekuberri, RJ, La Barajilla, Sidras Bereziartua, Café Baque, Pago de Cirsus, Miniature, Alusaldu, Bodega K5, Cebanc eta Insalus enpresen laguntzarekin. Gilda eta Pintxoaren Kofradiak antolatu du txapelketa.
Txapelketa honen helburua bakailaoaren kontsumoa bultzatzea da, produktua indartuko duten kalitatezko sorkuntzekin. Beste urte batez, Pintxo Ibilbidean eta Txapelketan izandako esperientzia oso arrakastatsua izan da, eta final handi hau 16 sukaldari finalistekin amaitu da, euren pintxoak epaimahaiaren eta bertaratutako publikoaren aurrean zuzenean kozinatuz.