2020KO EDIZIOA

Gipuzkoako VI. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
2020ko otsailaren 24tik martxoaren 8ra.

HELBURUA

Bakailaoari daukan balioa eman nahi diogu eta bere kontsumoa bultzatu Euskadiko produktu gastronomiko bereizgarrietako bat bezala, gure inguruan aurki ditzakegun pintxo-barra askoren oinarrian baitago gero eta gehiago.

PARTE HARTZAILEAK

Gozatu bakailao pintxo onenaz Gipuzkoako pintxo taberna onenetan.

BEASAIN
Bar Dolarea
Nafarroa etorbidea, 57
DONOSTIA - SAN SEBASTIÁN
Apitxin
Avenida barcelona, 19
Eguzki Bistro Bar
Secundino Esnaola,44
Bera Bera
Goiko Galtzara Berri Kalea, 27
El Pescaito de la bahía de Cádiz
José Maria Sert Plaza, 2
Labrit
Zabaleta, 57
Oquendo
Okendo Kalea, 8
Aratz Erretegia
Igara Bidea, 15
La Cervecería del Antiguo
Plaza Gorgatxo, 1
Bar Lobo
Easo Kalea, 13
Mil Catas
Zabaleta Kalea, 55
Ramuntxo Berri
Peña y Goñi Kalea, 10
Cafe Viena
Reyes Catolicos, 5
Txola jatetxea
Portuetxe Kalea, 53
Tracamundana
Etxabide, 4
Gastrobar Ametzagaña
Camino de Uba, 61
ERRENTERIA
Xera Gastroteka
Plaza Xabier Olaskoaga, s/n
Kerala Bar
Gamon Zumardia, 14
Irrintzi Taberna
Kapitanenea Kalea, 4
EZKIO
Restaurante Agirretxea
Diseminado Santa Lutzi Anduaga, 50
HONDARRIBIA
Restaurante Rafael
San Pedro Kalea, 10
Asador Biondar
Santiago kalea, 47
Larra
Damarri, 4
Errandonea Kantina
Akartegi Auzoa, 33
Gastroteka Danontzat
Denda Kalea, 6
Miramar 
Bernat Etxepare Kalea, 2
IRUN
Bar Tino
Argentinar Errepublika Kalea, 15
Bar Restaurante Zura
C/Ricardo Alberdi, 3
Restaurante Bakar
Anzaran Plaza
Bar Manolo
C/Mayor, 13
Bar Sargia
Calle León Iruretagoyena, 1
El Callejón Gastroteka
Paseo de Colón, 28
Txispea
Juan Vollmer Plaza, 12
Con Tino
Karrika Nagusia, 2
PASAI DONIBANE
Ziaboga
Donibane kalea, 91
USURBIL
Artzabal
Puntapax, 8

2020KO AURKEZTUTAKO BAKAILAO PINTXOAK

Bakailao Pintxo Txapelketaren seigarren edizioan parte hartu zutenek prestatutako bakailao pintxo erakutsi nahi dizkizuegu:

TXAPELKETAREN OINARRIAK

PARTE HARTZAILEAK

Gipuzkoako pintxo tabernak

INSKRIPZIOAK

Sari hau lortzeko txapelketan sartu ahal izango dute 2020ko otsailaren 10a baino lehen inskribatutako parte hartzaile guztiek.

PINTXOEN PREZIOA

Pintxo bakoitza egiteak gehienez daukan kostua: 2,00 €. Salmentan gehienezko prezioa: 4,00 €

OSAGAIAK

Lehiatzaileak, derrigorrezko osagaiekin batera, berak aukeratutako beste batzuk erabili ahal izango ditu.

INFORMAZIOA

Kartela agerian jarri, bere partaidetza behar bezala identifikatu ahal izan dadin.

INSKRIPZIO-KUOTA

Gipuzkoako ostalaritza-establezimendu guztientzako doan eta doako parte-hartzea.

EPAIMAHAIA

GIPUZKOAKO VI. BAKAILAO PINTXO TXAPELKETA saria emango zaio epaimahaiaren iritziz bakailaoa protagonista nagusi duen pintxo onenari.

Antolakuntzak izendatutako 5 pertsonek osatutako epaimahai batek egingo du balorazioa. Epaimahaia osatuko dutenak gastronomia alorrean ospe aitortua duten pertsonak izango dira, eta hauek baloratuko dituzte prestatutako pintxoak. Aurretik puntuazio estandarrak jarrita egongo dira, ondorengo irizpide eta puntuen arabera.

ORIGINALTASUNA ETA TEKNIKA (10 puntu):

Proposamenaren berritasuna, asmamena, originaltasuna.

BALIO GASTRONOMIKOAK ETA NUTRIZIONALAK (60 puntu):

Gustua, gustu-ondokoa, zaporea, kontrastea, ñabardurak, oreka kalorikoa.

PRODUKTUA ETA ESTETIKA (10 puntu):

Produktua, muntaia, koloreak, ikusgarritasuna eta pintxoaren antolaketa.

BIDERAGARRITASUNA (20 puntu):

Pintxoaren bideragarritasuna ostalaritzako zerbitzuen testuinguruan.

SARIAK

Martxoaren 10ean, 16:00etatik aurrera,12 sukaldari finalistak pintxo txapelketa hau irabazten saiatzeko lehiatuko dira.Ekitaldia Pasai Donibaneko Kulturguneko Juanba Berasategi aretoan izango da.

SARRERA DOAKOA DA!

LEHEN SARIA

Txapela, garaikurra eta 500 euro Makro produktuetan.

BIGARREN SARIA

Garaikurra eta produktu sorta

HIRUGARREN SARIA

Garaikurra eta produktu sorta

RAFAEL HONDARRIBIKOA 2019KO PINTXO ONENA

1ºPremio Campeonato de Gipuzkoa de Pintxos de bacalao

1º | IRABAZLEA

BAR RAFAEL
Hondarribia

1ºPremio Campeonato de Gipuzkoa de Pintxos de bacalao

2º | ZILARRA

ARATZ
Donostia

1ºPremio Campeonato de Gipuzkoa de Pintxos de bacalao

3º | BRONTZEA

KARLOS ARGIÑANO
Zarautz

INSTITUZIO BABESLEAK

BABESLE PRIBATUAK

KOLABORATZAILEAK

INFORMAZIOA ETA KONTAKTUA

Informazioa zabaldu edo inskripzioa telefonoz egin nahi baduzu, gurekin harremanetan jar zaitezke ondorengo kontaktu bitartez:

Sonia García Olazabal

Móvil: 606 898 480
sgarcia@baseclick.es

ANTOLAKUNTZA

Gastronomia da gure jardueraren funtsezko ardatzetako bat.

Bacalao.eus elkartetik ekintza gastronomiko desberdinetan parte hartzen dugu. Gure zeregina izan daiteke ekintza bera antolatzetik hasi eta enpresa pribatu edo erakundeen babesaren bitartez finantzazioa bilatzera arte.

Zerbitzu oso bat eskaintzen dugu, ekintzaren antolakuntza osoaren lidergotza beregain hartzetik hasi, komunikazioa eta finantzazio bilaketa barne, eta hirugarrenek antolatutako ekintzetarako alderdi puntualetan kolaboratzeraino.

Bacalao.eus elkartea zuzentzen Sonia Garcia Olazabal, komunikazio, marketing, sare sozial eta publizitatean aditu da pertsona. Haien ondoan web diseinatzaile, programatzaile, kazetari eta argazkilari talde bat.

TOP