Ramuntxo Berri tabernak irabazi du Gipuzkoako VII. Bakailao Pintxo Txapelketa. Pasaiako Udalak eta Oarsoaldea Eskualdeko Garapen Agentziak sustatu dute ekimena, eta Gipuzkoako Foru Aldundiak, JD, babesten du. Rueda, Amstel eta Makro, Bacalao Santymar, Berzosa, RJ, La Barajilla, Café Baque, Pago de Cirsus, Miniature, Hosteleryko, Bodega K5 eta Cebanc enpresen laguntzarekin. Gilda kofradiak eta Pintxoak antolatu dute txapelketa.
Sari banaketa Pasai Donibaneko Kulturgunean egin da. Lehen, final handia egin da, eta 15 sukaldari finalistek pintxoak zuzenean prestatu dituzte epaimahaiaren eta bertaratutako publikoaren aurrean.
George Brezeanu sukaldariak txapeldun txapela, trofeoa, 500 € MAKRO erosketa-baleetan eta diploma jaso ditu. Oso pozik dago garaipenarekin, eta adierazi du “pintxo zoragarriak lehiatu diren edizio honetan irabazteak askoz ere poz handiagoa ematen dit”.
Saria jaso du Andrea Palomares Pasaiako Udaleko zinegotziak eta Cynthia Yaber epaimahaiko lehendakariak.
Bere pintxoa “Bacalao a la importancia” da. Artzain-ogi-mamien oinarria du, bakailao-larruak, bakailao-brandada pilpil arrautzaztatuarekin. Azafrai-kremarekin, Txileko zebrekin, baratxuri-lorearekin eta ur ketuan galdarraztatutako arrautza-gorringoarekin apaindua.
Bigarren sailkatua Donostiako Aratz izan da. Xabier eta Iker Zabaleta anaiek zuzentzen dute Aratz, eta saria epaimahaiko kide Félix Mansoren eskutik jaso dute.
Hirugarren saria Donostiako M´Martínentzat izan da. Diploma eta saria Rubén González Miniatureko zuzendariaren eskutik jaso ditu.
Finaleko epaimahaikideak Cynthia Yaber sukaldariak izan dira; jatetxe-arloko sukaldariburua. Félix Manso eta Rubén González Donostiako Arzak, Mikel Corcuera kazetari eta kritikari gastronomikoa eta Alberto Santiago Santymar bakailao-enpresako gerentea.
Cynthia Yaber-ek, epaimahaiaren izenean, aurkeztutako pintxoen kalitate handia nabarmendu du eta irabazlea aukeratzeko orduan oso zaila izan dutela gaineratu du. Halaber, esan du epaimahaikide guztiek asko gozatu dutela ostalaritzako giro onean.
Epaimahaiak irabazlea aukeratzeko zailtasunak izan dituenez, Hondarribiko Danontzat taldeari aipamen berezia egitea erabaki dute.
Sari berezi bat ere eman zaio ardo zuriarekin hobekien txotxongilatzen duen pintxoari, J.D.ak babestua. Irungo El Bakar taldearentzat izan den gurpila. Beste sari bat Bodega Pago de Cirsus eskutik zetorren ardo beltzarekin egindako uztardura onenarentzat izan da, eta Usurbilgo Artzabalera ere joan da. Pintxo tradizionalenaren saria Usurbilgo Bordatxorentzat izan da. Eta berritzaileena, Donostiako Bistroarentzat. Garagardoarekin hobekien ezkontzen den pintxoaren saria Hondarribiko Cantina Errandonea izan zen.
Sare sozialak gehien eta hobekien erabili dituen establezimenduaren saria Avenida Taberna de Lasarterentzat izan da estetikaren saria Xera-rentzat.
Txapelketa honek helburu argia du: bakailaoaren kontsumoa bultzatzea produktua indartuko duten kalitatezko sorkuntzekin, eta beste urtebetez, esperientzia arrakastatsua izan da bai pintxoen ibilbidean bai txapelketan.