2022KO EDIZIOA

Gipuzkoako VIII. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
2022ko martxoaren 29an.

Gipuzkoako II. Bakailaozko Pintxo Ibieladia
2022ko martxoaren 14tik 27ra.

HELBURUA

Bakailaoari daukan balioa eman nahi diogu eta bere kontsumoa bultzatu Euskadiko produktu gastronomiko bereizgarrietako bat bezala, gure inguruan aurki ditzakegun pintxo-barra askoren oinarrian baitago gero eta gehiago.

2022ko INSKRIPZIO EPEA IREKIA!

Promozionatu zure establezimendua Gipuzkoako VIII. Bakailao Pintxo Txapelketan parte hartuz!

PARTE HARTZAILEAK

Gozatu bakailao pintxo onenaz Gipuzkoako pintxo taberna onenetan.

ARRASATE
Ezkiña
Olarte kalea, 25
ASTIGARRAGA
Robin
Aoeztegia, 3
DONOSTIA - SAN SEBASTIÁN
Aratz Erretegia
Igara Bidea, 15
Bar Lobo
Easo Kalea, 13
Bar Lobo
Peña y Goñi Kalea, 6
Cafe Viena
Reyes Catolicos, 5
Eguzki bistro Bar
Secundino Esnaola, 44
Hidalgo 56
Kolon Pasealekua, 15
Kostalde
Zurríola Hiribidea, 28
M´Martin
Vitoria Gasteiz kalea, 6
Ramuntxo Berri
Peña y Goñi Kalea, 10
Valles
Reyes Catolicos, 10
ERRENTERIA
Aker
Maria lezo Kalea, 1
Xera Gastroteka
Plaza Xabier Olaskoaga, s/n
HERNANI
Kixkal
Maior, 15
HONDARRIBIA
Errandonea Kantina
Akartegi Auzoa, 33
Gastroteka Danontzat
Denda Kalea, 6
Larra
Damarri, 4
Mika
Arma plaza, 2
Restaurante Rafael
San Pedro Kalea, 10
IBARRA
Eguzki Lore
Pl. San Bartolome, 15
IRUN
A Pedir de Boca
Berrotarán, 8
Restaurante Bakar
Anzaran Plaza, 13
Casino
P COLON, 25
Faisan Ostatua
C Comercial Behobia
Felix Manso Ibarla
Meaka, 9
Gaztelumendi
San Juan Arria plaza, 3
Irungo Atsegina
C/ SAN MARCIAL
Izkira
Juan Vollmer Plaza, 5
Bar Manolo
C/Mayor, 13
Bar Sargia
Calle León Iruretagoyena, 1
Txispea
Plaza Juan Vollmer, 12
Bar Restaurante Zura
C/Ricardo Alberdi, 3
LASARTE
Avenida
Hipodromo etrobidea, 2
Bika
ipodromo etorbidea, 5
Buenetxea
Pablo Mutiozabal, 2
El Punto
Uistin, 11
Ilargi Taberna
Kale nagusi, 6
Iñaki
Iñigo de Loiola, 4B
PASAI ANTXO
Prost
Maiatzaren Lehena Kalea, 2
PASAJES SAN PEDRO
La Lonja
Esnabide Kalea, 4
PASAI DONIBANE
Ziaboga
Donibane kalea, 91
Ontziola
Juan XXIII kalea, 34
TOLOSA
Botarri
Kalea Oria, 2
Eguzki
San Francisco, 13
Hotel Cafeteria Oria
Izarra
Batxiller zaldibia, 3
TRINTXERPE
Basurtia
Euskadi Hiribidea, 11
Caserio
Euskadi Etorbidea, 23
La Bodeguilla
Euskadi Hiribidea, 1
Ulia
Azkuene Kalea, 32
USURBIL
Artzabal
Puntapax, 8
Bordatxo
Zubiaurrenea kalea, 5
ZARAUTZ
Arguiñano
Mendilauta kalea, 13
Itxas Lur
Santuiturri plaza, 3
ZUMARRAGA
Bidezar
Bidezar kalea 17
Hirukia
Piedad kalea 16

TXAPELKETAREN OINARRIAK

PARTE HARTZAILEAK

Gipuzkoako pintxo tabernak

INSKRIPZIOAK

Sari hau lortzeko txapelketan sartu ahal izango dute 2022ko otsailaren 4a baino lehen inskribatutako parte hartzaile guztiek.

PINTXOEN PREZIOA

Pintxo bakoitza egiteak gehienez daukan kostua: 2,00 €. Salmentan gehienezko prezioa: 4,00 €

OSAGAIAK

Lehiatzaileak, derrigorrezko osagaiekin batera, berak aukeratutako beste batzuk erabili ahal izango ditu.

INFORMAZIOA

Kartela agerian jarri, bere partaidetza behar bezala identifikatu ahal izan dadin.

INSKRIPZIO-KUOTA

Gipuzkoako ostalaritza-establezimendu guztientzako doan eta doako parte-hartzea.

EPAIMAHAIA

GIPUZKOAKO VIII. BAKAILAO PINTXO TXAPELKETA saria emango zaio epaimahaiaren iritziz bakailaoa protagonista nagusi duen pintxo onenari.

Antolakuntzak izendatutako 5 pertsonek osatutako epaimahai batek egingo du balorazioa. Epaimahaia osatuko dutenak gastronomia alorrean ospe aitortua duten pertsonak izango dira, eta hauek baloratuko dituzte prestatutako pintxoak. Aurretik puntuazio estandarrak jarrita egongo dira, ondorengo irizpide eta puntuen arabera.

ORIGINALTASUNA ETA TEKNIKA (10 puntu):

Proposamenaren berritasuna, asmamena, originaltasuna.

BALIO GASTRONOMIKOAK ETA NUTRIZIONALAK (60 puntu):

Gustua, gustu-ondokoa, zaporea, kontrastea, ñabardurak, oreka kalorikoa.

PRODUKTUA ETA ESTETIKA (10 puntu):

Produktua, muntaia, koloreak, ikusgarritasuna eta pintxoaren antolaketa.

BIDERAGARRITASUNA (20 puntu):

Pintxoaren bideragarritasuna ostalaritzako zerbitzuen testuinguruan.

SARIAK

Martxoaren 29an, 16:00etatik aurrera,12 sukaldari finalistak pintxo txapelketa hau irabazten saiatzeko lehiatuko dira.Ekitaldia Pasai Donibaneko Kulturguneko Juanba Berasategi aretoan izango da.

SARRERA DOAKOA DA!

LEHEN SARIA

Txapela, garaikurra eta 500 euro Makro produktuetan.

BIGARREN SARIA

Garaikurra eta produktu sorta

HIRUGARREN SARIA

Garaikurra eta produktu sorta

DONOSTIAKO RAMUNTXO BERRI BAKAILAO-PINTXORIK ONENA 2021

Podiumean Aratz izango du bigarren saria, eta M`Martín hirugarrena, Donostiako biak.

1ºPremio Campeonato de Gipuzkoa de Pintxos de bacalao

1º | IRABAZLEA

RAMUNTXO BERRI
Donostia

1ºPremio Campeonato de Gipuzkoa de Pintxos de bacalao

2º | ZILARRA

ARATZ
Donostia

1ºPremio Campeonato de Gipuzkoa de Pintxos de bacalao

3º | BRONTZEA

M´MARTIN
Donostia

Ramuntxo Berri tabernak irabazi du Gipuzkoako VII. Bakailao Pintxo Txapelketa. Pasaiako Udalak eta Oarsoaldea Eskualdeko Garapen Agentziak sustatu dute ekimena, eta Gipuzkoako Foru Aldundiak, JD, babesten du. Rueda, Amstel eta Makro, Bacalao Santymar, Berzosa, RJ, La Barajilla, Café Baque, Pago de Cirsus, Miniature, Hosteleryko, Bodega K5 eta Cebanc enpresen laguntzarekin. Gilda kofradiak eta Pintxoak antolatu dute txapelketa.

Sari banaketa Pasai Donibaneko Kulturgunean egin da. Lehen, final handia egin da, eta 15 sukaldari finalistek pintxoak zuzenean prestatu dituzte epaimahaiaren eta bertaratutako publikoaren aurrean.

George Brezeanu sukaldariak txapeldun txapela, trofeoa, 500 € MAKRO erosketa-baleetan eta diploma jaso ditu. Oso pozik dago garaipenarekin, eta adierazi du “pintxo zoragarriak lehiatu diren edizio honetan irabazteak askoz ere poz handiagoa ematen dit”.

Saria jaso du Andrea Palomares Pasaiako Udaleko zinegotziak eta Cynthia Yaber epaimahaiko lehendakariak.

Bere pintxoa “Bacalao a la importancia” da. Artzain-ogi-mamien oinarria du, bakailao-larruak, bakailao-brandada pilpil arrautzaztatuarekin. Azafrai-kremarekin, Txileko zebrekin, baratxuri-lorearekin eta ur ketuan galdarraztatutako arrautza-gorringoarekin apaindua.

Bigarren sailkatua Donostiako Aratz izan da. Xabier eta Iker Zabaleta anaiek zuzentzen dute Aratz, eta saria epaimahaiko kide Félix Mansoren eskutik jaso dute.

Hirugarren saria  Donostiako M´Martínentzat izan da. Diploma eta saria Rubén González Miniatureko zuzendariaren eskutik jaso ditu.

Finaleko epaimahaikideak Cynthia Yaber sukaldariak izan dira; jatetxe-arloko sukaldariburua. Félix Manso eta Rubén González Donostiako Arzak, Mikel Corcuera kazetari eta kritikari gastronomikoa eta Alberto Santiago Santymar bakailao-enpresako gerentea.

Cynthia Yaber-ek, epaimahaiaren izenean, aurkeztutako pintxoen kalitate handia nabarmendu du eta irabazlea aukeratzeko orduan oso zaila izan dutela gaineratu du. Halaber, esan du epaimahaikide guztiek asko gozatu dutela ostalaritzako giro onean.

Epaimahaiak irabazlea aukeratzeko zailtasunak izan dituenez, Hondarribiko Danontzat taldeari aipamen berezia egitea erabaki dute.

Sari berezi bat ere eman zaio ardo zuriarekin hobekien txotxongilatzen duen pintxoari, J.D.ak babestua. Irungo El Bakar taldearentzat izan den gurpila. Beste sari bat Bodega Pago de Cirsus eskutik zetorren ardo beltzarekin egindako uztardura onenarentzat izan da, eta Usurbilgo Artzabalera ere joan da. Pintxo tradizionalenaren saria Usurbilgo Bordatxorentzat izan da. Eta berritzaileena, Donostiako Bistroarentzat. Garagardoarekin hobekien ezkontzen den pintxoaren saria Hondarribiko Cantina Errandonea izan zen.

Sare sozialak gehien eta hobekien erabili dituen establezimenduaren saria Avenida Taberna de Lasarterentzat izan da estetikaren saria Xera-rentzat.

Txapelketa honek helburu argia du: bakailaoaren kontsumoa bultzatzea produktua indartuko duten kalitatezko sorkuntzekin, eta beste urtebetez, esperientzia arrakastatsua izan da bai pintxoen ibilbidean bai txapelketan.

2021KO AURKEZTUTAKO BAKAILAO PINTXOAK

Bakailao Pintxo Txapelketaren seigarren edizioan parte hartu zutenek prestatutako bakailao pintxo erakutsi nahi dizkizuegu:

INSTITUZIO BABESLEAK

BABESLE PRIBATUAK

KOLABORATZAILEAK

INSKRIPZIOA

Bete hurrengo formularioa zure eta zure establezimenduaren datuekin eta epe laburrean zurekin harremanetan jarriko gara inskripzioa konfirmatzeko.

INFORMAZIOA ETA KONTAKTUA

Informazioa zabaldu edo inskripzioa telefonoz egin nahi baduzu, gurekin harremanetan jar zaitezke ondorengo kontaktu bitartez:

Sonia García Olazabal

Móvil: 606 898 480
sgarcia@baseclick.es

ANTOLAKUNTZA

Gastronomia da gure jardueraren funtsezko ardatzetako bat.

Bacalao.eus elkartetik ekintza gastronomiko desberdinetan parte hartzen dugu. Gure zeregina izan daiteke ekintza bera antolatzetik hasi eta enpresa pribatu edo erakundeen babesaren bitartez finantzazioa bilatzera arte.

Zerbitzu oso bat eskaintzen dugu, ekintzaren antolakuntza osoaren lidergotza beregain hartzetik hasi, komunikazioa eta finantzazio bilaketa barne, eta hirugarrenek antolatutako ekintzetarako alderdi puntualetan kolaboratzeraino.

Bacalao.eus elkartea zuzentzen Sonia Garcia Olazabal, komunikazio, marketing, sare sozial eta publizitatean aditu da pertsona. Haien ondoan web diseinatzaile, programatzaile, kazetari eta argazkilari talde bat.

TOP